reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřové s mrkví na kmínu a česneku

Recept na zaručeně dobrou kmínovou omáčku k obědu i večeři.


  • 5,0

    5 9
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Libové vepřové maso v celku opláchneme a osušíme. Maso nožem propícháme tak, abychom dovnitř mohli strčit stroužek česneku a nakrájený špek. Vepřové maso nakonec potřeme mletým kmínem. Mrkev a řapíkatý celer oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Bílou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

Na dvou lžících oleje se lžící másla orestujeme cibuli s mrkví a celerem. Do základu vložíme maso a osmažíme ze všech stran. Teplotu snížíme a maso podléváme vývarem ze zeleniny, nebo vodou. Když je vepřové maso měkké, zahustíme omáčku moukou rozmíchanou s mletou paprikou a vodou. Vepřové s mrkví na kmínu a česneku ještě chvíli povaříme.

Vepřové maso nakrájíme na plátky a podáváme s rýží, knedlíkem, nebo brambory.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vepřové s mrkví na kmínu a česneku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.