reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřové s italským pestem a orestovanou cuketou

Přírodní vepřové maso ochucené bylinkami, podávané s orestovanou cuketou a podlévané voňavou šťávou. Skvělý recept i slavnostní oběd.


  • 3,2

    3,1 6
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

omáčka

příloha



Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme na silnější plátky, kraje nařízneme a mírně naklepeme. Plátky posypeme provensálským kořením. Opepříme, pokapeme olivovým olejem a necháme chvíli odležet.

Na pánvi s nepřilnavým dnem nahřejeme olivový olej a vložíme připravené vepřové plátky. Krátce opečeme a přikryjeme poklicí. Po chvíli otočíme, každý plátek potřeme italským pestem, přidáme sójovou omáčku a znovu pánev přikryjeme poklicí.

Maso necháme opékat do změknutí, podle potřeby přidáme lžíci olivového oleje a podléváme vodou, podle chuti osolíme.

Před dokončením přidáme ve vodě rozmíchaný solamyl a krátce povaříme. Tak připravíme čirou omáčku, která bude vonět po provensálském koření.

Zároveň si před dokončením masa připravíme orestovanou cuketu. Nakrájíme cuketu na úzké a malé kousky, promícháme ji s provensálským kořením a krátce orestujeme na olivovém oleji.

Vepřové s italským pestem a orestovanou cuketou podáváme s vařenými brambory a podléváme voňavou omáčkou. Maso sypeme strouhaným parmazánem nebo chuťově podobným sýrem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vepřové s italským pestem a orestovanou cuketou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.