Neuvěřitelná pochoutka ze dvou druhů masa.
40 g | olej |
20 g | máslo |
citron | |
500 g | mrkev |
hladká mouka | |
zelená petrželka | |
pepř a sůl | |
300 g | vepřový bůček nebo plec |
300 g | přední hovězí maso bez kosti |
Oba kousky masa nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Pečeme zprudka na rozpáleném oleji. Poté mírně podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme do poloměkka.
Přidáme na kostičky, nebo nudličky nakrájenou mrkev a dusíme doměkka. Na pánvi pak nasucho opražíme mouku a zalijeme ji vodou - dobře promícháme. Vzniklou omáčkou zalijeme maso s mrkví, podusíme a těsně před dokončením vmícháme pokrájenou petrželku a kousek másla. Nakonec pokapeme citronovou šťávou a přisolíme.
Podáváme s vařeným bramborem.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena