reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřové řízky plněné hruškou

Vepřové řízky plněné sýrem a hruškou smažené v rozšlehaných vejcích. Vhodnou přílohou jsou studené omáčky a pečené brambory. .


  • 4,8

    17×

    4,7 17
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

na obalení

omáčka

podle potřeby



Postup přípravy

Plátky masa omyjeme a osušíme. Hrušku oloupeme, zbavíme jádřince a rozdělíme na čtvrtky. Sýr nakrájíme na větší hranolky. Vejce rozšleháme se solí.

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a ochutíme šalvějí. Na každý plátek položíme kousek hrušky, hranol sýru a maso uzavřeme pomocí párátek nebo jehel. Takto naplněné řízky obalíme v hladké mouce, namočíme do rozšlehaných vajec a velice pozvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.

K vepřovým plněným řízkům si připravíme omáčky. První omáčku připravíme smícháním majonézy se sladkou chilli omáčkou.

Druhou omáčku připravíme z oloupané a na kostičky nakrájené hrušky, kterou podusíme na malém množství vody s hřebíčkem a skořicí doměkka. Potom hrušky slijeme, rozmixujeme, ochutíme hruškovicí a promícháme se zakysanou smetanou. Podle potřeby osolíme.

Vepřové řízky plněné hruškou a sýrem podáváme s opečeným bramborem a připravenými dipy.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vepřové řízky plněné hruškou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.