reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřové řízky na víně

Recept na zapečené řízky se šunkou a petrželkou.


  • 3,1

    139×

    3,1 139
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Citronovou šťávu okořeníme podle chuti majoránkou, mletým pepřem a solí. Řízky podle potřeby očistíme a naklepeme. Potřeme je kořeněnou citronovou šťávou a necháme chvilku uležet.

Zatím si očistíme cibuli a mrkev. Cibuli nakrájíme najemno a mrkev na kostičky. Šunku nakrájíme nadrobno. Petrželku očistíme, nasekáme najemno a smícháme se strouhankou.

Troubu předehřejeme na 180 °C.

Řízky naklepeme a potřeme směsí citronové šťávy, mletého pepře, majoránky a soli. V pánvi rozpálíme 2/3 másla. Přidáme cibuli a mrkev a osmahneme je. Vložíme řízky a na zelenině je z obou stran prudce osmahneme. Směs vložíme do zapékací misky, podlijeme vínem, několika lžícemi vody a šunkou. Nakonec vše posypeme bylinkovou strouhankou, poklademe vločkami másla a vložíme do trouby. Řízky na víně pečeme do částečného odpaření šťávy.

Vepřové řízky na víně podáváme s dušenou rýží a zeleninou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vepřové řízky na víně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.