Řízky nikdy neomrzí a ty z trouby nikdy nezklamou! Jsou vždy šťavnaté, křupavé a bez smažení.
podle potřeby | |
---|---|
2 stroužky | česnek |
na potření | |
2 lžíce | olej |
podle chuti | |
1 špetka | sůl |
1 lžička | hořčice |
0.5 ks | citron |
1 lžička | oregano |
směs | |
2 ks | vejce |
1 lžička | mletá sladká paprika |
500 g | vepřová pečeně |
na obalení | |
2 hrnky | strouhanka |
Plátky masa zabalíme do potravinářské fólie a z obou stran naklepeme, maso se tak nepotrhá. Vejce vyšleháme se solí, červenou paprikou, oreganem a česnekem, přidáme hořčici a citronovou šťávu. Maso necháme v marinádě po dobu cca dvou hodin, ale může být i déle. Maso poté obalujeme jen ve strouhance. Obalené řízky přendáme na plech vyložený pečícím papírem, zastříkneme trochou oleje a pečeme asi 15 minut při teplotě 200 °C. Poté obratíme, znovu zastříkneme olejem a dopečeme po dobu dalších zhruba 15 minut dozlatova. Vepřové řízečky z trouby podáváme jako obvykle, například s bramborovou kaší a okurkou.
Ty nejlepší smažené řízky nejen na neděli
Smažený řízek, to je oblíbená česká klasika, bez níž si málokdo umí představit nedělní oběd. Dá se připravit na mnoho způsobů a my pro vás vybrali 6 receptů s výborným hodnocením.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena