reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřové řízečky s rajčaty

Vyzkoušejte recept na pokrm inspirovaný francouzskou kuchyní, kde se snoubí chuť vepřového masa s vínem a rajčat se smetanou.


  • 3,9

    3,8 7
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 800 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 015 hodnocení

10+1 otázek: Jak vybrat tu nejlepší zmrzlinu?

14. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 745 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 830 hodnocení

Tip na víkend: Perníková bábovka se švestkami krok za krokem

14. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 212 hodnocení

Recept na švestkové čatní krok za krokem

13. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 609 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 789 hodnocení

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

12. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 679 hodnocení

Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě čatní

11. 8. 2020

Postup přípravy

Vepřové maso (kýtu nebo panenku) očistíme a nakrájíme přes vlákno na 12 menších řízečků nebo medailonků, které lehce naklepeme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme olej se lžící másla, na kterém řízečky zprudka opečeme z obou stran. Pak maso osolíme, opepříme, podle chuti okořeníme mletým chilli, podlijeme vínem a podusíme doměkka.

Rajčata omyjeme, příčně rozkrojíme na poloviny a oloupanou cibuli jemně usekáme. V jiné pánvi na rozehřátém oleji s máslem necháme zpěnit cibulku. Na ni vložíme půlky rajčat, které z obou stran opečeme a propícháme vidličkou, aby z nich vytekla šťáva. Vše osolíme, opepříme, podle chuti přisladíme a povaříme do zhoustnutí. Pak omáčku zjemníme smetanou, vše necháme přejít varem a odstavíme z tepla.

Na nahřáté talíře rozdělíme porce masa, které přelijeme výpekem a vedle nich rozložíme připravená rajčata se smetanovým přelivem. Vepřové řízečky s rajčaty ozdobíme jemně usekanou petrželkou a podáváme podle vlastní chuti s bramborami, bramborovými noky nebo jen bagetou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vepřové řízečky s rajčaty

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.