reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřové plecko s mrkví

Klasický recept na maso s mrkví, který jsem upravila tak, aby ho jedly i moje děti.


  • 2,4

    23×

    2,3 23
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Energetická hodnota

1433 kJ / 342,3 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, posypeme mletým kmínem a důkladně promícháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev očistíme a nakrájíme na plátky.

Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme maso a osmahneme. Maso potom podlijeme troškou teplé vody, přidáme špetku bujonu a dusíme. V druhém kastrolu osmahneme na másle nakrájenou mrkev. Poté mrkev podlijeme troškou vody a dusíme. Když je maso skoro měkké, dochutíme ho podle chuti, zaprášíme jemně moukou a provaříme. Mrkev také zaprášíme špetkou mouky, dochutíme citronovou šťávou, cukrem, solí a necháme provařit.

Vepřové plecko s mrkví podáváme s vařeným bramborem. Moje děti neměly rády, když jsem vařila maso i s mrkví dohromady. Takto má maso svou chuť. Mrkev má hezkou barvu a zvlášť vařenou mi ji děti jedly. Kdo chce, může si mrkev i maso smíchat na talíři.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřové plecko s mrkví

    Celkový počet komentářů: 1

    • antonin (tecka) gabrisko
      antonin (tecka) gabrisko

      Vepřové maso s mrkví

      Oslovila mně myšlenka, oddělit maso a mrkev a přesto možnost servírovat je společně a přitom "neochudit" tradiční jídlo. Mrkev jsem nakrájel na kostky a maso okořenil bujónem bylinky. Pak prakticky vše podle receptu. Přesto, že děcka nejdřív ohrnovaly nos: "Mrkev mi nechutná !", daly si po uvaření na talíř maso i mrkev a moc si pochutnaly. Není nad to, nechat je trošku "vyhladovět", když se maso dusí a vůně se vkrádá až do pokojíků :-) .

      26.05.2015 19:43:27


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Vepřové plecko s mrkví

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.