Vepřové plecko na divoko s houbami

1 h 30 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 1198x
Recept na přípravu chutného vepřového masa s omáčkou a houbami.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Slaninu a maso nakrájíme na kostičky. Rajčata nakrájíme na kousky, žampiony na plátky a cibuli nadrobno.

Slaninu vyškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova, nakrájené maso přidáme do hrnce a necháme ho zatáhnout.

Přidáme všechno koření včetně soli a rozkrájená rajčata a dusíme za občasného podlití vodou, dokud maso nezměkne, přidáme žampiony. Smetanu smícháme s moukou, malinko naředíme vodou, přilijeme do hrnce, rozmícháme dohladka a necháme 15 minut provařit.

Vepřové plecko na divoko s houbami podáváme s přílohou podle chuti.

Moravanda autor receptu:

Vepřové plecko na divoko s houbami

Počet přidaných receptů: 182

Ingredience

na porce
3,4
dobrý recept
10 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vepřové plecko na divoko s houbami

Přidat příspěvek k receptu Vepřové plecko na divoko s houbami
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.

  • Účinné postupy zdravějšího dýchání

    Účinné postupy zdravějšího dýchání

    Hluboký nádech a výdech používáme běžně k rychlému zklidnění, když nás najednou popadne vztek. Už tady se skrývá náznak toho, jak důležité je správně dýchat a na co všechno může mít dýchání vliv.




přidat nový recept