reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřové plecko na česneku

Pokrm z vepřového masa, brambor a pořádné dávky česneku.


  • 4,5

    42×

    4,5 42
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Plátky vepřového plecka naklepeme, na krajích nařízneme, osolíme, opepříme a po obou stranách potřeme prolisovaným česnekem (asi 3 - 4 větší stroužky). Maso uložíme do chladničky a necháme přes noc marinovat.

Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a dáme vařit do vody s půl kostkou bujónu a 2 oloupanými stroužky česneku. Vaříme téměř doměkka. Pak scedíme. Provařený česnek vyjmeme.

Naložené maso osmahneme na rozpálené pánvi s trochou oleje.

Pekáček lehce vymažeme olejem nebo máslem. Poklademe polovinou brambor, posypeme sušeným česnekem, položíme plátky vepřového plecka, znovu poklademe plátky brambor a znovu posypeme sušeným a teď i nasekaným čerstvým česnekem (2 stroužky). Bohatě posypeme nasekaným libečkem nebo koprem. Nakonec zalijeme smetanou ke šlehání.

Vepřové plecko na česneku zapékáme v troubě asi na 170 °C (30 - 40 minut). Občas brambory na povrchu přelijeme smetanou z pekáčku.

Vepřové plecko na česneku podáváme jako hlavní chod. Na talíř přidáme třeba pár sterilovaných okurek k přikusování a máme hotovo.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vepřové plecko na česneku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.