reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

podle potřeby

Postup přípravy

Vepřovou kýtu očistíme a nakrájíme na 4 plátky, které zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. Omyté jablko rozkrojíme na čtvrtiny a zbavíme jádřince. Každou čtvrtku jablka pak nakrájíme na kousky silné asi 0,5 cm a zakapeme citronovou šťávou.

V pánvi na oleji opečeme vepřové plátky z obou dozlatova. Pak je přendáme do mísy a zakryté uchováme na teple. Na výpeku z masa opečeme z obou stran nakrájená jablka tak, aby byla akorát na skus a získala zlatavou barvu. Opečená jablka přendáme k masu a na pánev nasypeme kuličky zeleného pepře a přidáme lžíci másla. Vše krátce orestujeme, podlijeme vývarem a portským vínem a při střední teplotě povaříme asi 3 - 4 minuty.

Vepřové plátky rozdělíme na nahřáté talíře, obložíme jablky a na plátky nakrájenou zelenou okurkou, vše přelijeme omáčkou se zeleným pepřem a podáváme. Vepřové plátky s jablky a zeleným pepřem podáváme s vhodnou přílohou, což jsou šťouchané nebo opečené brambory.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Komentáře k receptu Vepřové plátky s jablky a zeleným pepřem

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1

Přidat příspěvek k receptu Vepřové plátky s jablky a zeleným pepřem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.