Vepřové plátky s jablky a zeleným pepřem

45 min | hlavní chod | 2 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 328x
Vyzkoušejte snadný a rychlý recept na plátky z vepřové kýty se zeleným jablkem a zeleným pepřem.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Vepřovou kýtu očistíme a nakrájíme na 4 plátky, které zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. Omyté jablko rozkrojíme na čtvrtiny a zbavíme jádřince. Každou čtvrtku jablka pak nakrájíme na kousky silné asi 0,5 cm a zakapeme citronovou šťávou.

V pánvi na oleji opečeme vepřové plátky z obou dozlatova. Pak je přendáme do mísy a zakryté uchováme na teple. Na výpeku z masa opečeme z obou stran nakrájená jablka tak, aby byla akorát na skus a získala zlatavou barvu. Opečená jablka přendáme k masu a na pánev nasypeme kuličky zeleného pepře a přidáme lžíci másla. Vše krátce orestujeme, podlijeme vývarem a portským vínem a při střední teplotě povaříme asi 3 - 4 minuty.

Vepřové plátky rozdělíme na nahřáté talíře, obložíme jablky a na plátky nakrájenou zelenou okurkou, vše přelijeme omáčkou se zeleným pepřem a podáváme. Vepřové plátky s jablky a zeleným pepřem podáváme s vhodnou přílohou, což jsou šťouchané nebo opečené brambory.

Jarka-P autor receptu:

Vepřové plátky s jablky a zeleným pepřem

Počet přidaných receptů: 1719

Ingredience

na porce

Recept Vepřové plátky s jablky a zeleným pepřem byl 15.06.2017 na 5. místě v žebříčku nejlepších receptů.

3,2
dobrý recept
21 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vepřové plátky s jablky a zeleným pepřem

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Vepřové plátky s jablky a zeleným pepřem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept