reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřové plátky s dýňovou omáčkou

Recept na velice jednoduchou, ale velmi chutnou dýňovou omáčku, která je vynikající s plátky vepřového masa a brambory.


  • 5,0

    5 1
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nejdříve výjmeme dužninu z dýně a nastrouháme ji na hrubém struhadle a cibuli nakrájíme na středně velké kousky.

Dáme do většího hrnce na oleji mírně osmahnout cibuli, na kterou pak dáme mírně podusit nastrouhanou dýňovou dužninu. Poté zalijeme vodou, přidáme cukr, sůl, ocet a necháme vařit. Když dýně změkne, rozmixujeme ji a spojíme máslovou jíškou. Přidáme zakysanou smetanu a mletý černý pepř a promícháme.

Na pánvi rozehřejeme olej a vložíme na něj nakrájenou cibuli. Na cibuli položíme tenké plátky vepřového masa, které jsme si předem osolili, opepřili a potřeli plnotučnou hořčicí. Poté vepřové plátky dusíme doměkka.

Vepřové plátky s dýňovou omáčkou podáme s brambory. Omáčku nalijeme tak, aby nepokrývala maso. Můžeme ozdobit nadrobno nasekanou pažitkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vepřové plátky s dýňovou omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.