reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřové plátky s česnekem na smetaně

Recept na rychle připravené vepřové plátky se smetanovou omáčkou.


  • 4,6

    19×

    4,5 19
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme na slabé plátky, jemně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme česnekem. Plátky masa obalíme v mouce a přebytečnou mouku odstraníme. Čistou šalotku nakrájíme na tenká kolečka.

Na pár lžících oleje s máslem osmažíme plátky masa dozlatova. Maso odendáme a držíme v teple.

Do základu vhodíme šalotku, po chvilce podlijeme suchým vínem a víno necháme vyprchat. Vlijeme smetanu, osolíme, opepříme a krátce provaříme. K omáčce vrátíme plátky masa, ještě jednou na pár sekund prohřejeme a odendáme.

Vepřové plátky s česnekem na smetané podáváme k hlavnímu chodu s oblíbenou přílohou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vepřové plátky s česnekem na smetaně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.