reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřové plátky na rajčatech

Přírodní vepřové plátky s rajčaty, cibulí a pikantním kořením. Chuť masa i zeleniny výborně doplní tymián.


  • 3,7

    27×

    3,7 27
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

podle potřeby



Energetická hodnota

4244 kJ / 1013,8 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

Vepřové plecko očistíme, nakrájíme na plátky a naklepeme. Osolíme, opepříme a zlehka potřeme rajským protlakem. Cibuli oloupeme a rozdělíme na měsíčky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka, stejně tak zelenou část pórku (kousek asi 7 cm velký).

Na oleji vepřové plátky prudce orestujeme, maso pustí šťávu. Přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli, kolečka rajčat, podlijeme trochou vody a vše podusíme pod pokličkou, dokud není maso měkké. Ochutíme ďábelskou směsí a kořením na rožnění. Nakonec ochutíme tymiánem, nemusíme jím šetřit, pokud máme chuť tymiánu rádi. Nakonec přimícháme kolečka pórku, promícháme a společně prohřejeme. Šťávu nezahušťujeme.

K vepřovým plátkům na rajčatech podáváme brambory na jakýkoliv způsob - hranolky, americké brambory, krokety, ale i bramborovou kaši. Ozdobíme čerstvou zeleninou.

Na recept vepřové plátky na rajčatech můžeme použít i kýtu, ale plecko je chutnější a šťavnatější. Další variantou je, že rajčata spaříme a zbavíme slupky, ale není to nutné, v pokrmu nijak nevadí.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřové plátky na rajčatech

    Celkový počet komentářů: 2

    • Michy
      Michy

      I to je možnost, pokud vám rajčata v méně zpracované podobě budou více chutnat.

      16.11.2008 12:42:27

    • preclik
      preclik

      A co takhle nachat pár koleček rajčat mimo a dát je tam až s tím pórkem, aby nebyly rozvařené?

      16.11.2008 12:34:06


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Vepřové plátky na rajčatech

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.