reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřové pečené v alobalu

Skvěle uleželé masíčko, které je možné konzumovat za tepla i za studena. Recept je časově náročnější.


  • 4,4

    4,4 7
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 601 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 857 hodnocení

Recept na vánoční vosí hnízda krok za krokem

13. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 696 hodnocení

Jak vybrat kapra?

12. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Čajové pečivo na vánočním stole

12. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 695 hodnocení

Jemná šlehačková vánočka krok za krokem

11. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Potravinové alergeny a nejčastější příznaky: Poznáváte je?

11. 12. 2019

Postup přípravy

Vybereme si hezký kousek vepřového bez kosti (nejlépe krkovici, může být i pečeně, plec nebo kýta podle toho, jak moc prorostlé maso preferujeme). Kus by měl být vyšší, tvarem podobný malému kulatému bochníku chleba.

Maso umyjeme a osušíme. Na prkénku maso osolíme ze všech stran, potřeme prolisovaným česnekem (můžeme použít česnek utřený se solí), posypeme mletou paprikou a drceným kmínem. Několik stroužků česneku a několik cibulí ještě nakrájíme na plátky a maso jimi obložíme opět ze všech stran.

Takto připravený kus zabalíme do 3 vrstev alobalu. Balíček potom dáme uležet do chladu (doporučuji nechat uležet alespoň 2 - 3 dny).

Uleželé maso zabalené v alobalu dáme do pekáčku nebo na plech a pozvolna pečeme asi 2 hodiny při cca 150 °C.

Upečené maso můžeme ihned vybalit a podávat teplé třeba s bramborem, bramborovou kaší nebo lepenicí.

Druhá možnost je nechat maso vychladnout do druhého dne zabalené v alobalu. Potom vychlazené rozbalit, vypečenou šťávu seškrábnout (dá se použít třeba jako základ pod francouzské brambory) a maso nakrájet na tenké plátky. Je výborné s kysanou okurkou a chlebem nebo jako součást obložené mísy.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vepřové pečené v alobalu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.