reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřové pečené koleno

Výborný recept ze zabíjačky.


  • 4,8

    417×

    4,8 417
  • 1 h 30 min

  • 23×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 547 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 534 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Postup přípravy

Dobře očištěné a umyté koleno dáme do osolené vody spolu s česnekem a jednou očištěnou cibulí. Potom maso uvaříme do poloměkka. Když je maso uvařené, vybereme ho z vody.

Kůži kolena nařežeme do mřížky, aby se maso dobře propeklo. Potom ho posypeme kmínem, trochu osolíme a uložíme do vymaštěného pekáče nebo ohnivzdorné mísy. Druhou cibuli pokrájíme na kolečka a přidáme ke kolenu. Koleno pokapeme rozehřátým sádlem, podlijeme horkou vodou a vložíme do vyhřáté trouby.

Nejdříve vepřové koleno pečeme přikryté, později koleno odkryjeme, aby kůže byla křupavá. Během pečení podle potřeby podléváme maso vodou a koleno potíráme vypečenou šťávou, do které rozmícháme potlučené hřebíčky.

Vepřové pečené koleno podáváme se sterilovanými cibulkami (šalotkami) nebo jen s hořčicí.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřové pečené koleno

    Celkový počet komentářů: 18
    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Vepřové pečené koleno

      zkuste místo vody pivo,podlévat i polévat

      10.10.2016 17:51:16

    • rulik
      rulik

      páči sa mi na recepte to predvarenie pred samotným pečením, niekedy hlavne u väčšieho kusu sa stáva, že koža sa už pripeká, ale vo vnútri ešte nie je prepečené, toto by tomu malo zabrániť, a na rovinu, niekto má rád aj prepečenú kôrčičku

      10.10.2016 08:09:51

      • Stašek
        Stašek

        Předvařit koleno před pečením je totální blbost. Veškeré chutě se vyvaří a pečením se to už nespraví. Proto se pokrm nazývá Pečené koleno a ne Vařeno-pečené !
        Správný postup je, že koleno řádně osolíme, okmínujeme, zalejeme do poloviny až tří čtvrtin sádlem a při teplotě 110-120°C pečeme (konfitujeme) minimálně 6 hodin, přičemž ho 2-3 krát obrátíme. A žádné nařezávání kůže a na česnek a cibuli zapomeňte.

        11.10.2016 11:12:05


    • mirek
      mirek

      Koleno je dobdré na všecny způsoby a vždy je to brutálně dobré ať se jdou vegoši a všecí idioti se zdaravou výživou bodnout !!!! Néni nad to mět masnou hubu a plnej žaludek, to se jim s kedlubnou nikdy nepovede a pokud nesedim na prdeli a makám tak čím víc sádla tím líp. Je vidět že všecí tí odborníci na výživu nikdy nedělali rukama !!!!

      02.12.2011 14:58:11

      • bitzer
        bitzer

        Re: špica

        svatá pravda

        25.01.2012 18:27:52

      • Helča
        Helča

        Je to pravda,ti co píšou o zdravé výživě nikdy nemakali rukama,protože když makáš,tak se potřebuješ pořádně napapkat.

        12.05.2012 11:39:57

      • ped
        ped

        No, člověk aby se ještě začal bát, že kdyby náhodou musel někdy makat rukama, že se z něj stane arogantní chytrák.

        25.10.2015 23:13:51

      • Kamil
        Kamil

        Konečně jsem si přečetl pořádnou odpověď, takže jsme vytáhli koleno z mražáku a bude výborná večeře. Akorát si jdem koupit křen.

        22.11.2015 11:03:40

      • poletucha
        poletucha

        Myslím že není na místě vegetariány zatracovat. Problémem není totiž to zda někdo jí či nejí maso ale to zda dovede být tolerantní vůči názoru druhého. Netřeba tak přesvědčovat druhé o správnosti či špatnosti určité volby. Jinak vepřové koleno, to je opravdu dobrota...

        31.12.2015 14:25:11


    Nalezeno receptů: 18
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Vepřové pečené koleno

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.