Vepřové pečené koleno

1 h 30 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 168149x
Výborný recept ze zabíjačky.
Komentáře receptu 18
Uvařil jsem to (Recept vařilo 22 lidí)


Postup přípravy receptu

Dobře očištěné a umyté koleno dáme do osolené vody spolu s česnekem a jednou očištěnou cibulí. Potom maso uvaříme do poloměkka. Když je maso uvařené, vybereme ho z vody.

Kůži kolena nařežeme do mřížky, aby se maso dobře propeklo. Potom ho posypeme kmínem, trochu osolíme a uložíme do vymaštěného pekáče nebo ohnivzdorné mísy. Druhou cibuli pokrájíme na kolečka a přidáme ke kolenu. Koleno pokapeme rozehřátým sádlem, podlijeme horkou vodou a vložíme do vyhřáté trouby.

Nejdříve vepřové koleno pečeme přikryté, později koleno odkryjeme, aby kůže byla křupavá. Během pečení podle potřeby podléváme maso vodou a koleno potíráme vypečenou šťávou, do které rozmícháme potlučené hřebíčky.

Vepřové pečené koleno podáváme se sterilovanými cibulkami (šalotkami) nebo jen s hořčicí.

autor receptu:

Vepřové pečené koleno

Počet přidaných receptů: 1000

Ingredience

4,8
skvělý recept
410 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vepřové pečené koleno

Celkový počet komentářů: 18
  • koleno rulik 10.10.2016 08:09:51

    páči sa mi na recepte to predvarenie pred samotným pečením, niekedy hlavne u väčšieho kusu sa stáva, že koža sa už pripeká, ale vo vnútri ešte nie je prepečené, toto by tomu malo zabrániť, a na rovinu, niekto má rád aj prepečenú kôrčičku

    • Re: koleno Stašek 11.10.2016 11:12:05

      Předvařit koleno před pečením je totální blbost. Veškeré chutě se vyvaří a pečením se to už nespraví. Proto se pokrm nazývá Pečené koleno a ne Vařeno-pečené !
      Správný postup je, že koleno řádně osolíme, okmínujeme, zalejeme do poloviny až tří čtvrtin sádlem a při teplotě 110-120°C pečeme (konfitujeme) minimálně 6 hodin, přičemž ho 2-3 krát obrátíme. A žádné nařezávání kůže a na česnek a cibuli zapomeňte.

      • Re: Re: koleno ivan14 20.09.2017 10:34:15

        Jediný správný postup? A proč je tolik různých receptů? To máš pravdu jen ty a nikdo jiný? Já si zase nedovedu představit, co budu dělat s tím kýblem sádla po konfitování. Ono se taky dokolečka nedá používat, stejně jako olej z friťáku. Proto konfituji jen menší kousky, které se vejdou do malého kastrolku. Ale celé koleno...nejsem Rotschild.

  • lumik
    Komentář k receptu Vepřové pečené koleno lumik 10.10.2016 17:51:16

    zkuste místo vody pivo,podlévat i polévat

  • špica mirek 02.12.2011 14:58:11

    Koleno je dobdré na všecny způsoby a vždy je to brutálně dobré ať se jdou vegoši a všecí idioti se zdaravou výživou bodnout !!!! Néni nad to mět masnou hubu a plnej žaludek, to se jim s kedlubnou nikdy nepovede a pokud nesedim na prdeli a makám tak čím víc sádla tím líp. Je vidět že všecí tí odborníci na výživu nikdy nedělali rukama !!!!

    • Re: špica poletucha 31.12.2015 14:25:11

      Myslím že není na místě vegetariány zatracovat. Problémem není totiž to zda někdo jí či nejí maso ale to zda dovede být tolerantní vůči názoru druhého. Netřeba tak přesvědčovat druhé o správnosti či špatnosti určité volby. Jinak vepřové koleno, to je opravdu dobrota...

    • Re: špica Kamil 22.11.2015 11:03:40

      Konečně jsem si přečetl pořádnou odpověď, takže jsme vytáhli koleno z mražáku a bude výborná večeře. Akorát si jdem koupit křen.

    • Re: špica ped 25.10.2015 23:13:51

      No, člověk aby se ještě začal bát, že kdyby náhodou musel někdy makat rukama, že se z něj stane arogantní chytrák.

    • Re: špica Helča 12.05.2012 11:39:57

      Je to pravda,ti co píšou o zdravé výživě nikdy nemakali rukama,protože když makáš,tak se potřebuješ pořádně napapkat.

    • Re: špica bitzer 25.01.2012 18:27:52

      svatá pravda

Nalezeno receptů: 18
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Vepřové pečené koleno
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept