reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřové na zelenině s bramborovou krustou

Vepřová plec dušená se zeleninou a zapečená s pórkovými šťouchanými brambory. Recept je poněkud náročnější, ale při dodržení veškerého postupu vás jeho chuť rozhodně nezklame.


  • 4,8

    18×

    4,7 18
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 600 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Jemná šlehačková vánočka krok za krokem

11. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 695 hodnocení

Potravinové alergeny a nejčastější příznaky: Poznáváte je?

11. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Vánoční videorecept: Zapomeňte na nudné cukroví, zkuste letos úžasné kakaové piškoty polo-nero!

11. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 693 hodnocení

Vánoční tvarohová štola s brusinkami krok za krokem

10. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Recept na vlašský salát krok za krokem

10. 12. 2019

Postup přípravy

K dušení masa a zeleniny budeme potřebovat středně velký pekáček s těsnící poklicí nebo pánev s odjímatelnou rukojetí.

Maso omyjeme a osolíme. Cibuli, česnek, řapíkatý celer a mrkev oloupeme a nakrájíme na středně velké kostičky. Naložená rajčata rozmixujeme dohladka. Troubu předehřejeme na 160 - 170 °C.

Nakrájenou zeleninu, česnek i cibuli vložíme do pekáčku, osolíme, přidáme kuličky pepře a promícháme s umixovanými rajčaty. Na zeleninu rozložíme plát masa, vše zalijeme do 2/3 studeným vývarem, zakryjeme poklicí a na plotýnce přivedeme k varu. Pak zakrytý pekáček přendáme do předehřáte trouby a zvolna dusíme přibližně 1 až 1,5 hodiny, dokud maso není zcela měkké. Pak maso vyjmeme, nakrájíme na porce a uchováme na teple. Do horké zeleniny s vývarem vložíme mražený hrášek, vše opět zakryjeme a necháme na teple asi 15 minut odležet.

Asi 35 - 40 minut před dopečením masa si připravíme šťouchané brambory s pórkem. Oloupané brambory nakrájíme na větší kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Pórek očistíme a nakrájíme na drobné kostičky, které necháme zesklovatět na malém množství oleje. Potom pórek i s olejem nalijeme na uvařené slité brambory, přidáme sůl, mletý pepř, vše zjemníme smetanou a lehce rozšťoucháme.

Nyní přistoupíme k závěrečné části přípravy pokrmu. Gril předtopíme na maximum. Dušenou zeleninu s hráškem slijeme, tak aby na dně pekáčku zůstalo se zeleninou minimum vývaru, do kterého zamícháme pokrájené porce masa. Vše zakryjeme vrstvou šťouchaných brambor, poklademe plátky másla a vložíme pod rozpálený gril. Jakmile pokrm získá zlatohnědou barvu a vytvoří se krustička, ihned pekáček vyjmeme, naporcujeme a servírujeme.

Šťavnatou vepřovou dušenou plec se zeleninou a bramborovo-pórkovou krustou podáváme se zeleninovými saláty.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vepřové na zelenině s bramborovou krustou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.