reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřové na smetaně s pórkem a žampiony

Dušené vepřové s omáčkou se žampiony a pórkem. Nejlépe chutná s trochou strouhaného sýra.


  • 4,2

    19×

    4,2 19
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 576 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 839 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 608 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem

10. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 683 hodnocení

Recept na domácí krtkův dort krok za krokem

10. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

9. 11. 2019

Postup přípravy

Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme najemno. Žampiony nakrájíme na plátky a pórek na kolečka.

V hrnci rozehřejem olej. Vsypeme cibuli a zpěníme ji. Pak přidáme maso, chvíli dusíme a mícháme. Pak podlijeme vodou, osolíme a přidáme špetku mletého černého pepře a 2 kuličky nového koření. Vepřové dusíme asi 45 minut. Občas promícháme, když třeba podlijeme vodou.

Pak přidáme žampiony a asi po 5 minutách dušení i pórek. Možno použít i zelenou část pórku. Dusíme ještě asi 35 minut. Dolijeme vodou a uvedeme do varu. Pak zahustíme jíškou připravenou z 2 kopcovitých lžic hladké mouky a kelímku smetany na vaření. Záleží na množství, já toho dělám asi 2,5 l celkově. Vepřové na smetaně vaříme ještě asi 5 minut. Dosolíme, dopepříme a dochutíme vegetou.

Vepřové na smetaně s pórkem a žampiony můžeme podávat s jakoukoliv přílohou - hodí se brambory, hranolky, knedlík, těstoviny, rýže, chleba a podobně. Porci dušeného masa můžeme na talíři pro ozdobu a dochucení zasněžit trochou strouhaného eidamu nebo jiného tvrdého sýra.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřové na smetaně s pórkem a žampiony

    Celkový počet komentářů: 1

    • Haragan
      Haragan

      Vynikající. nemám co dodat. Máme až boule za ušima. :-)

      10.06.2011 12:24:10


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Vepřové na smetaně s pórkem a žampiony

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.