reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Vepřové na smetaně s pórkem a žampiony

Dušené vepřové s omáčkou se žampiony a pórkem. Nejlépe chutná s trochou strouhaného sýra.


  • 4,2

    19×

    4,2 19
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 040 hodnocení

Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?

20. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Kvíz: Znáte historii kuchyňských spotřebičů?

20. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Výborná polévka z pečené mrkve krok za krokem

20. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku

20. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Recept na dušený špenát z čerstvých listů krok za krokem

20. 10. 2020

Postup přípravy

Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme najemno. Žampiony nakrájíme na plátky a pórek na kolečka.

V hrnci rozehřejem olej. Vsypeme cibuli a zpěníme ji. Pak přidáme maso, chvíli dusíme a mícháme. Pak podlijeme vodou, osolíme a přidáme špetku mletého černého pepře a 2 kuličky nového koření. Vepřové dusíme asi 45 minut. Občas promícháme, když třeba podlijeme vodou.

Pak přidáme žampiony a asi po 5 minutách dušení i pórek. Možno použít i zelenou část pórku. Dusíme ještě asi 35 minut. Dolijeme vodou a uvedeme do varu. Pak zahustíme jíškou připravenou z 2 kopcovitých lžic hladké mouky a kelímku smetany na vaření. Záleží na množství, já toho dělám asi 2,5 l celkově. Vepřové na smetaně vaříme ještě asi 5 minut. Dosolíme, dopepříme a dochutíme vegetou.

Vepřové na smetaně s pórkem a žampiony můžeme podávat s jakoukoliv přílohou - hodí se brambory, hranolky, knedlík, těstoviny, rýže, chleba a podobně. Porci dušeného masa můžeme na talíři pro ozdobu a dochucení zasněžit trochou strouhaného eidamu nebo jiného tvrdého sýra.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřové na smetaně s pórkem a žampiony

    Celkový počet komentářů: 1

    • Haragan
      Haragan

      Vynikající. nemám co dodat. Máme až boule za ušima. :-)

      10.06.2011 12:24:10


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Vepřové na smetaně s pórkem a žampiony

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.