reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřové na sladkokyselé omáčce

Výborně nakombinovaná chuť vepřového s ananasem. Se zeleninou si můžeme takto připravené vepřové vychutnat třeba na oběd s Basmati.


  • 4,7

    15×

    4,7 15
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Postup přípravy

Umyté a osušené libové maso nakrájíme na kostky. Oloupanou mrkev a cibuli nakrájíme na silnější proužky. Papriku vyčistíme i zevnitř a nakrájíme na proužky velikosti jako mrkev. Ananas nakrájíme na stejné kostky jako vepřové maso.

Těsto: Mouku smícháme s práškem do pečiva a lžičkou rostlinného oleje, přidáme vodu, abychom získali hustější těsto. V těstě budeme obalovat vepřové kostky.

Pánev wok rozehřejeme s rostlinným olejem. Vepřové kostky obalíme v těstíčku, necháme odkapat a osmažíme v oleji dozlatova. Opečené kousky pokládáme na kuchyňskou utěrku, aby se zbavily přebytečného oleje.

Na další pánvi wok na rostlinném oleji osmahneme cibuli, mrkev a papriku. V půlce restování zeleniny přidáme kousky ananasu a restujeme dalších 4 - 5 minut.

Hotovou zeleninu s ananasem odebereme a do stejné pánve vlijeme rajčatové pyré, třtinový cukr, ocet a sojovou omáčku. Promícháme a přilijeme ananasovou šťávu. Přivedeme k varu a přidáme 2 lžíce škrobové moučky zředěnou s 200 ml vody. Sladkokyselou omáčku provaříme a promícháme. Do hotové omáčky vložíme opečené maso a orestovanou zeleninu.

Výborné vepřové kousky na sladkokyselé omáčce podáváme teplé jako hlavní chod.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vepřové na sladkokyselé omáčce

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.