reklama
hledat uživatel
       

Vepřové na mrkvi

Klasické jídlo k obědu, když už nevíte, co uvařit. Recept krok za krokem.


  • 3,0

    3 4
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Na 45 g másla (3 lžíce) orestujeme dozlatova cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso (3 x 3 cm) a restujeme ho, dokud se neodpaří všechna šťáva, kterou pustilo.

Orestované maso zaprášíme moukou, krátce ji zarestujeme, zalijeme větší částí vývaru, osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku (používáme-li) a pod pokličkou dusíme 35 minut.

K podušenému vepřovému masu přidáme na kolečka nakrájenou mrkev (případně nastrouhanou na hrubo) a zbývající vývar, dusíme ještě 15 - 20 minut, dokud není vše měkké. Vepřové na mrkvi dochutíme cukrem a citronovou šťávou. Nakonec postupně vmícháme lžíci chlazeného másla pokrájeného na menší kousky.

Takto připravené vepřové na mrkvi podáváme s vařeným bramborem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vepřové na mrkvi

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.