Rychlý oběd pro celou rodinu. Vepřové plátky zapečené v leču, moravském uzeném a smetaně.
sůl | |
1 sklenice | lečo |
10 dkg | anglická slanina |
250 ml | smetana ke šlehání |
1 kg | vepřová plec |
olej nebo sádlo | |
20 dkg | salám šunkový |
mletý černý pepř | |
20 dkg | moravské uzené |
20 dkg | sýr na strouhání |
Vepřovou plec omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky a jemně naklepeme. Plátky masa osolíme a opepříme. Sýr nastrouháme.
Pekáč vymastíme olejem nebo sádlem, položíme do něj plátky masa. Na něj vrstvíme moravské uzené, anglickou slaninu, zeleninu na lečo a kolečka šunkového salámu. Nakonec vše zalijeme smetanou a posypeme strouhaným sýrem.
Ve vyhřáté troubě vše pečeme asi 25 - 35 minut.
Maso podáváme s rýží nebo s brambory. Uzeniny v tomto receptu je možné měnit dle vaší chuti, jídlo bude vždy jinak chutnat.
autor savena
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena