Recept na smetanovou vepřové plátky, které jsou dobré i s brambory.
Hodnocení
4.8
/ 5 (19x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
12x
Ingredience
1 ks
cibule
200 g
žampiony
2 dl
bílé víno
4 plátky
vepřové maso
2 dl
smetana na vaření
podle potřeby
olej
hladká mouka
podle chuti
sůl
kari koření
Postup přípravy
Vepřové plátky naklepeme, osolíme a z obou stran osmažíme na rozpáleném oleji. Pak maso vyndáme.
Na oleji zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli a žampiony, zaprášíme osolíme a zaprášíme moukou. Přidáme zpět maso, podlijeme troškou vody a dusíme. Když je maso měkké, přidáme smetanu, víno, kari koření a necháme provařit.
Vepřové na kari se žampiony je nejlepší s rýží. Hodí se ale i brambory.