reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřové na česneku

Vepřové na česneku, špenát a bramborový knedlík. Rázem je dobrý hlavní chod na stole.


  • 4,4

    22×

    4,3 22

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vepřové vcelku dáme do hrnce, polijeme olejem, posolíme a pomažeme 4 stroužky prolisovaného česneku. Přikryjeme pokličkou a necháme do druhého dne v chladničce.

Hrnec dáme na plotnu a na mírném ohni dusíme do poloměkka. Poté maso vyndáme, nakrájíme na plátky a vrátíme do hrnce, vaříme doměkka, poprášíme troškou mouky, aby se to zahustilo. Maso většinou pustí svou šťávu, že není třeba přilévat vodu.

Připravíme si přílohu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Špenát mražený dáme na cibulku osmaženou na troše oleje, vaříme, dokud špenát nezměkne. Potom přidáme 3 stroužky na plátky nakrájeného česneku, osolíme, chvilku povaříme a přidáme 2 vejce. Ještě chvilku povaříme.

Vepřové na česneku podáváme s připraveným špenátem a bramborovým knedlíkem, který obvykle připravuji z pytlíku.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vepřové na česneku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.