reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřové medailonky zapečené s mozzarellou

Recept na hlavní chod, který je tak jednoduchý, že ho opravdu zvládne i začátečník.


  • 4,3

    16×

    4,2 16
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 561 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 542 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Postup přípravy

Vepřové maso omyjeme a osušíme. Naklepeme lehce rukama (jen pěstmi), osolíme a opepříme.

Vepřové medailonky zprudka zapečeme na olivovém oleji z každé strany asi 5 minut. Mezi medailonky při konci smažení přidáme rozmáčknutý česnek v košilce, podlijeme bílým vínem a restujeme, dokud víno nevyprchá.

Osmahlé medailonky vložíme do pekáčku pokapaného olivovým olejem. Osolíme, opepříme a posypeme rozmarýnem či tymiánem.

Vepřové medailonky pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 10 minut. Maso vytáhneme, podlijeme troškou vývaru, položíme na vrch medailonků plátky mozzarelly a zapékáme, dokud se mozzarella nerozteče.

Vepřové medailonky s mozzarellou podáváme s pečenými bramborami, kaší nebo hranolky. Je to výborný hlavní chod!

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřové medailonky zapečené s mozzarellou

    Celkový počet komentářů: 3
    • KunDivous
      KunDivous

      Komentář k receptu Vepřové medailonky zapečené s mozzarellou

      1. Vepřové maso nikdy neomýváme.
      2. V receptu píšeš že se solí a pepří přes restováním na pánvi, proč bych ho měl znovu solit a pepřit před pečením v troubě.
      3. Bílé víno pod vepřové maso ? V tomto receptu ? Proč ?
      4. FUJ

      02.10.2016 16:05:08

    • L.g
      L.g

      je to dost dobrý

      01.04.2013 13:50:07

    • null
      null

      Omylem jsem poslala jinou fotku,na fotce jsou medailonky též ,ale s broskví a s mozarelou.

      04.07.2012 11:46:25



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Vepřové medailonky zapečené s mozzarellou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.