600 g | vepřové maso (panenka) | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
sůl | ||
koření na steak | ||
černý mletý pepř | ||
těstíčko | ||
3 ks | bílek | |
3 lžíce | škorobová moučka | |
2 lžíce | bílé suché víno |
Vepřovou panenku omyjeme a nakrájíme přes vlákno na 2 cm široké medailonky, které rozklepeme. Maso osolíme, opepříme, okořeníme podle chuti steakovým kořením, zakápneme olejem a necháme odležet. Těstíčko: Z bílků ušleháme tuhý sníh, který spojíme se škrobovou moučkou a vínem. Rozležené maso namáčíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji dorůžova.
Vepřové medailonky v těstíčku podáváme s hranolkami a zeleninovou oblohou.
Vepřová krkovice, panenka i kotleta v originálních receptech
Vepřové maso je v Česku jedním z nejoblíbenějších. Nejlibovějšími druhy vepřového masa jsou kýta, kotleta a panenka. Vybrali jsme pro vás pár receptů, které užijete o víkendu na slavnostní oběd, ale i přes týden jako rychlovku pro celou rodinu.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než právě s nadcházejícím víkendem se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena