reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřové medailonky s oblohou

Vepřové medailonky s teplou zeleninou, pečenými brambory a omáčkou se zeleným pepřem.


  • 4,1

    17×

    4 17
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 796 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 013 hodnocení

Recept na pečená rajčata s cuketou a sýrem feta krok za krokem

11. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 742 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 829 hodnocení

Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě chutney

11. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 209 hodnocení

Na zahrádkách dozrávají švestky: Užijte si jejich všestrannost

10. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 609 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 784 hodnocení

Zavařování zeleniny: Recepty a triky, které musíte znát!

9. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 678 hodnocení

Jako od babičky: Plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem

9. 8. 2020

Postup přípravy

Vepřové medailonky (á 50 g) pevně ovineme slaninou a spíchneme špejlí nebo párátkem. Brambory oloupeme a nakrájíme na špalíky. Menší cukety nakrájíme na plátky a větší rajčata na osminky.

Rozpálíme 2 lžíce oleje a brambory smažíme asi 15 minut na menším plameni. Pak je vyndáme a udržujeme teplé. Přidáme 2 lžíce oleje a zahřejeme. Vložíme cukety a 5 minut restujeme. Přidáme rajčata, osolíme i opeříme a prohřejeme. V pánvi rozpálíme zbylý olej, maso na něm opečeme, z každé strany asi 3 minuty, vyndáme, lehce posolíme a udržujeme teplé.

Do výpeku nalijeme víno a přivedeme k varu. Přilijeme kašičku ze solamylu a smetany, znovu uvedeme do varu a na mírném plameni 3 minuty provaříme. Omáčku ochutíme solí i pepřem, přidáme naložený zelený pepř a promícháme.

Na polovinu talířku rozdělíme brambory a na druhou teplou zeleninu. Na zeleninu "posadíme" dva vepřové medailonky a poprášíme je drceným pepřem. Omáčku podáváme zvlášť.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřové medailonky s oblohou

    Celkový počet komentářů: 5
    • .Renča.
      .Renča.

      Já používám vepřovou pečeni, dá se připravit i z vepřové kýty.

      29.02.2012 18:22:02

    • mamca1947
      mamca1947

      Vepřové medailonky s oblohou.

      Myslím si, že by bylo rozhodně dobré, kdyby se napsalo pro začínající mladé hospodyňky do receptu, jaké maso si má koupit na "vepřové medailonky". Takhle nazvané v receptu, rozhodně v obchodech začínající kuchařinka, nebo začínající naprostý laik kuchařík nenajde!! Omlouvám se, ale pro začínající je tahle informace nedostatečná!

      28.02.2012 05:12:31

      • Jarka.P.
        Jarka.P.

        Vepřové medailonky s oblohou

        Dobrý den. Tedy v receptu je jasně napsáno že se jedná o vepřové medailonky. Přesně pod tímto názvem je najdete téměř ve všech supermarketech. Pokud si nevíte rady poraďte se s personálem nebo vaším řezníkem. Medailonky lze připravit z vepřové panenky, nebo tak, jak ho ekonomicky navrhuje autorka receptu z vepřové pečeně či kýty. Sama jsem tento recept vyzkoušela z vepřové kýty a musím říci že chuť a maso bylo vynikající. Je mi to líto, ale tento recept opravdu není pro začátečníky.

        15.07.2012 12:53:06


      • Metoděj
        Metoděj

        Re: Vepřové medailonky s oblohou.

        Sorry, ale na vepřové medailonky je nejlepší maso vepřové. :)

        04.10.2013 11:41:22


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Vepřové medailonky s oblohou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.