reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřové medailonky s bramboráčky

Medailonky z vepřové panenky a malými bramboráčky s příchutí bazalky výborně doplňuje bílé sterilované zelí s červenou cibulí.


  • 4,4

    22×

    4,4 22
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

příloha

těstíčko



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 746 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 986 hodnocení

Dort s mascarpone a ovocem krok za krokem

29. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 708 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 796 hodnocení

Bez černý neboli bezinky - znáte jeho léčivé účinky?

28. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 200 hodnocení

Recept na výbornou cibulačku s vínem krok za krokem

27. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 766 hodnocení

Videorecept pro všechny milovníky čokolády: Jemná čokoládová pěna podle Anny

26. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 656 hodnocení

Sběr černého bezu: Na limonádu, čaj, med i likér

25. 5. 2020

Postup přípravy

Maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na medailonky silné asi 2,5 cm. Potom je velice lehce naklepeme, osolíme, opepříme a uchováme v chladu.

Cibulovo-zelná příloha: Zelí necháme okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné plátky, které rozebereme na kroužky. Na oleji při mírné teplotě necháme cibulku zkřehnout. Nesmí se připálit, aby nezhořkla. Potom vmícháme okapané zelí a vše podle chuti osolíme, okyselíme nebo přisladíme.

Bramboráčky: Česnek oloupeme a prolisujeme. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Osolíme a vymačkáme veškerý vylouhovaný škrob. Přidáme vejce, česnek, sůl, pepř a mouku. Vypracujeme středně řídké těstíčko, do kterého nakonec vmícháme usekané oregano. Na rozpáleném oleji smažíme malé placičky z obou stran dozlatova. Bramboráčky uchováme na teple.

Vepřové medailonky opékáme na sádle, nejdříve zprudka z obou stran asi 1 minutu. Potom teplotu snížíme a ještě z každé strany propečeme přibližně 2 - 3 minuty.

Na nahřáté talíře rozdělíme porce masa, malé bramboráčky a hromádku cibulovo-zelné přílohy. K této kombinací chutí se velice dobře hodí k popíjení pivo.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřové medailonky s bramboráčky

    Celkový počet komentářů: 2

    • Malina
      Malina

      Nechci být šťoura, ale neměly být ty bramboráčky s příchutí bazalky?

      16.10.2009 19:39:19

      • Jarka-P
        Jarka-P

        Re: Oregano?

        Ano děkuji, máte pravdu patří tam čerstvá bazalka, ale pokud ji v zimě neseženu klidně ji nahradím bazalkou sušenou,nebo používám oregáno, či majoránku. Ovšem s chutí čerstvé bazalky je pokrm tak trochu o něčem jiném. Děkuji za dotaz a zdravím :o)

        18.10.2009 15:00:15


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Vepřové medailonky s bramboráčky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.