reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřové medailonky s avokádovým krémem

Medailonky z vepřové panenky se šunkou a teplou krémovou omáčkou z avokáda. Recept na hlavní chod, který výborně chutná s bramborovými noky nebo pečeným bramborem.


  • 4,3

    4,3 6
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Postup přípravy

Očištěnou panenku nakrájíme na špalíky asi 4 cm dlouhé. Každý kousek masa lehce naklepeme rukou, opepříme a po obvodu obalíme slaninou, kterou zajistíme párátky. Oloupanou šalotku nakrájíme na drobné kostičky. Citronovou trávu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Avokádo zbavíme pecky, dužinu vydlabeme, rozmělníme na kašičku a zakapeme citronovou šťávou.

Na másle necháme zpěnit šalotku, kterou zaprášíme hladkou moukou, krátce orestujeme a podlijeme vývarem. Přidáme stonky citronové trávy a vše zvolna vaříme asi 20 minut do zhoustnutí. Pak omáčku propasírujeme přes sítko a vmícháme avokádo a zakysanou smetanu. Omáčku prohřejeme, podle potřeby dochutíme solí, pepřem a bylinkami, ale již nevaříme. Omáčku uchováme na teple.

Na oleji zprudka opečeme připravené medailonky dorůžova. Pak teplotu snížíme na minimum a zakryté zvolna propečeme ještě asi 3 - 5 minut z každé strany. Opečené maso necháme ještě asi 5 minut odpočinout.

Medailonky z vepřové panenky rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme s teplou avokádovou krémovou omáčkou a zvolenou bramborovou přílohou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vepřové medailonky s avokádovým krémem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.