reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřové medailonky na víně

Recept na vepřovou panenku připravenou na víně.


  • 3,4

    3,3 8
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

V malé misce smícháme veškeré koření.

Vepřovou panenku omyjeme a nakrájíme přes vlákno na 4 cm široké medailonky, které rozklepeme na poloviční tloušťku. Maso potřeme směsí koření, zakápneme olejem a necháme odležet.

Na velké pánvi s pokličkou rychle osmahneme připravené plátky masa na oleji a másle. Odlijeme polovinu vysmaženého tuku a šťávy, přidáme půl hrnku bílého vína a přivedeme k varu, snížíme plamen a přikryjeme pokličkou. Dusíme asi tak 25 minut a občas přeléváme vzniklou šťávou. Když jsou medailonky hotové, vyndáme a držíme v teple.

Do šťávy přidáme druhou půlku vína a vaříme až skoro na sirup. Dochutíme solí a pepřem a přidáme petrželovou nať.

Vepřové medailonky přelijeme vzniklou omáčkou a servírujeme s pečenými brambory a sauté zeleninou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte první komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Přidat příspěvek k receptu Vepřové medailonky na víně

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.