reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřové medailonky na skořici s hrozinkami

Osvědčený recept babičky, jak uspokojit náročný mužský žaludek.


Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Ingredience

Postup přípravy

Na omáčku si musíme předem připravit rozinky. Ty omyjeme pod vlažnou vodou a namočíme v bílém vínu, aby nabobtnaly. Stačí 2 hodinky, ale čím víc, tím líp.
Vepřové maso si nakrájíme na medailonky. Zlehka jej naklepeme a okořeníme solí, skořicí a paprikou. Na pánvi si rozehřejeme olej a maso zprudka opečeme. Pak snížíme teplotu a maso dohotovíme.
Připravíme si světlou jíšku z rozehřátého másla a mouky. Zalijeme ji studeným masovým vývarem a přidáme sůl, pepř a skořici.
Omáčku dobře provaříme a nakonec přidáme nabobtnalé hrozinky s vínem. Opět trochu povaříme. Do hotové omáčky přidáme pro zjemení trochu sladké smetany a najemno nasekanou petrželku. Omáčku samozřejmě přelijeme přes medailonky. Rýže je vhodná příloha.

reklama

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Vepřové medailonky na skořici s hrozinkami