reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Vepřové maso zapečené s brambory a žampiony

Zapékané brambory patří k oblíbeným pokrmům v mnoha rodinách. Dnes si je připravíme s vepřovým masem a žampiony.


  • 4,4

    25×

    4,3 25
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

25. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí pečené čaje

24. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Už se to blíží! Co uvařit na svatého Martina?

24. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Inspirace na víkend: Recept na italské tiramisu krok za krokem

24. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Halloweenská párty ve stylu: Dokonalý dýňový dort krok za krokem

24. 10. 2020

Postup přípravy

Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Olej na pánvi rozehřejeme, vložíme vepřové maso, okořeníme kmínem, mletou paprikou a kari kořením. Okořeněné maso přibližně 4 minuty za stálého míchání opékáme.

Brambory zbavíme slupek a nakrájíme na plátky. Žampiony slijeme a nejlépe na savé utěrce zbavíme přebytečné tekutiny.

Do zapékací misky (pekáče) naskládáme spodní vrstvu brambor. Na ni dáme polovinu plátků žampionů a na ně kostky vepřového masa bez vypečené šťávy. Na maso opět rozložíme druhou polovinu žampionů a jako poslední vrstvu opět plátky syrových brambor. Ty nakonec polijeme vypečenou šťávou z vepřového masa.

Troubu předehřejeme na 180 °C a zapékací mísu do ní vložíme. Pečeme 40 minut. Mezitím si nastrouháme sýr na hrubém struhadle.

Po 40 minutách pečení mísu s vepřovým masem, brambory a žampiony vyjmeme, posypeme sýrem a ještě na 10 minut necháme zapéct.

Vepřové maso zapečené s brambory a žampiony podáváme horké.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřové maso zapečené s brambory a žampiony

    Celkový počet komentářů: 2

    • Evča
      Evča

      Komentář k receptu Vepřové maso zapečené s brambory a žampiony

      můžu použít i syrové žampiony?

      29.01.2014 12:55:00

      • Jana Konvalinková
        Jana Konvalinková

        Re: Komentář k receptu Vepřové maso zapečené s brambory a žampiony

        Ano, můžete, ale doporučuji před vařením samotného jídla rychle orestovat syrové žampiony na lžičce másla.

        30.01.2014 14:08:33


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Vepřové maso zapečené s brambory a žampiony

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.