Vepřové maso nakrájíme na kousky, zhruba 3 - 4 ks na porci. Kedlubny oloupeme, zbavíme se dřevnatých částí a nakrájíme je na plátky.
Polovinu tuku rozehřejeme ve vhodné nádobě. Vložím maso, okořeníme pepřem a krátce osmahneme. Maso podlijeme malým množstvím teplé vody a zvolna dusíme do poloměkka. Kedlubny přidáme k poloměkkému masu a krátce podusíme.
Z druhé poloviny tuku a mouky připravíme světlou zásmažku. Zahustíme s ní maso s kedlubnami, dobře promícháme, podle potřeby zalijeme vlažnou vodou a dodusíme doměkka. Pokrm osolíme podle potřeby, ochutíme cukrem a zalijeme mlékem. Vepřové maso v kedlubnách již jen krátce podusíme a na konec přimícháme jemně nakrájenou petrželovou nať.
Vepřové maso v kedlubnách podáváme s vařenými brambory.