reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřové maso v dušené kapustě

Kdo má rád dušenou zeleninu, přijde si na své. Kdo má rád maso, ocení tento recept obzvlášť.


  • 4,1

    13×

    4 13
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 671 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

Cibule nakrájíme nadrobno a vepřové maso nakrájíme na kostky. Kapustu nakrájíme na tenké nudličky.

Jednu nakrájenou cibuli osmažíme na trošce oleje, přidáme pokrájené maso, osolíme, opepříme, přidáme sójovou omáčku a zalijeme vodou tak, aby bylo maso ponořené. Pod pokličkou dusíme za občasného zamíchání doměkka. Podléváme podle potřeby vodou.

Ve větším hrnci opět osmažíme na trošce oleje nakrájenou cibuli. Nakrájenou kapustu spaříme horkou vodou a vložíme do hrnce k cibuli. Osolíme, opepříme a zalijeme vodou. Vody dáme tak, aby dosahovala asi do poloviny množství kapusty, během varu změkne a vody bude akorát. Kapustu dusíme pod pokličkou doměkka.

Do hotové kapusty přidáme podušené maso i se šťávou a promícháme. Zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě a krátce povaříme. V případě potřeby dochutíme solí a pepřem.

Vepřové maso v dušené kapustě podáváme s vařenými brambory, ale chutná i samostatně. Vzhledem k tomu, že je kapusta poměrně velká, lze tento pokrm naporcovat a uchovat v mrazáku. Mnohokrát se mi vyplatilo uvařit jen brambory, kapustu ohřát a byl oběd hotový.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vepřové maso v dušené kapustě

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.