reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřové maso s hráškem a rajčatovou omáčkou

Vepřové maso se zeleninou zaručeně zasytí, jak s knedlíkem, tak s bramborem.


  • 4,2

    15×

    4,2 15
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cibuli, mrkev a řapíkový celer oloupeme. U celeru se odkrojí konce a vše nasekáme na jemno.

Do většího hrnce dáme olivový olej a jakmile je teplý vložíme nasekanou zeleninu. Restujeme asi 5 minut za stálého míchání, ať nepřipálíme.

Do základu vložíme čisté vepřové nakrájené na kousky a necháme restovat na pomalém ohni ze všech stran, dokud se nezabarví. Jakmile vepřové maso chytilo barvu, zvýšíme plamen a podlijeme bílým vínem. Necháme vypařit alkohol a přidáme rajčatové pyré, hrášek. Necháme vařit, dokud omáčka nebude bublat. Poté přilijeme vývar a pomalu vaříme alespoň hodinku, do změknutí masa, a dokud se vývar nevypaří. Po uvaření dochutíme solí a pepřem.

Vepřové maso s hráškem a rajčatovou omáčkou podáváme jako teplý hlavní chod.

Vepřové maso můžeme zaměnit za hovězí.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vepřové maso s hráškem a rajčatovou omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.