reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřové maso na divoko

Trochu pracnější recept na vynikající oběd vhodný i pro návštěvy.


  • 3,4

    3,4 5
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Postup přípravy

Suroviny na marinádu (olej, ocet, vodu, sůl, jalovec, celý černý pepř, tymián, bobkový list, nové koření) smícháme, svaříme a necháme vychladit. Slaninu nakrájíme na klínky. Jednu cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) očistíme a nakrájíme na kousky.

Vepřovou kýtu prošpikujeme nakrájenou slaninou a lehce osolíme. Na dno nádoby rozložíme nakrájenou cibuli, vložíme maso, obložíme zeleninou a zalijeme marinádou. Kýtu necháme marinovat do druhého dne v lednici.

Druhý den další cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Naložené maso vyjmeme, osušíme, osolíme, opepříme a ze všech stran opečeme na oleji. Maso vyndáme a udržujeme v teple. Ve výpeku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme zeleninu a koření z marinády, které jsme scedili a orestujeme. Přidáme masox, trochu podlijeme vodou a necháme masox rozpustit.

Do směsi přidáme hořčici a dobře rozmícháme, vložíme maso, podlijeme scezenou marinádou, zakryjeme poklicí a dusíme v troubě asi hodinu. Poklici potom sundáme a maso dopečeme doměkka. Maso během pečení podle potřeby podléváme. Měkké vepřové maso a koření vyndáme, zeleninu propasírujeme a podle potřeby zředíme vodou. Ve smetaně rozmícháme mouku, nalijeme do omáčky a povaříme. Podle chuti přidáme ocet, sůl a pepř. Upečené vepřové maso nakrájíme na plátky.

Vepřové maso na divoko podáváme s houskovým knedlíkem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vepřové maso na divoko

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.