reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřové maso na čínský způsob

Tento pestrý pokrm můžete podávat s rýží nebo nudlemi jako rodinný oběd nebo večeři. Jarní cibulky na ozdobu připravujte jako první.


  • 3,0

    58×

    3 58
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 799 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 013 hodnocení

Recept na švestkové čatní krok za krokem

13. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 745 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 829 hodnocení

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

12. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 210 hodnocení

Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě čatní

11. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 609 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 788 hodnocení

Recept na pečená rajčata s cuketou a sýrem feta krok za krokem

11. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 679 hodnocení

Na zahrádkách dozrávají švestky: Užijte si jejich všestrannost

10. 8. 2020

Postup přípravy

Stroužek česneku nakrájíme, vepřové maso také nakrájíme. Mrkev, zázvor a výhonky nakrájíme nadrobno.

Jarní cibulky nakrojíme křížem v délce 2,5 cm od každého konce a dáme na chvíli do ledové vody. Konce cibulek se otevřou. Sušené kukmáky přelijeme vroucí vodou. V jiné misce smícháme všechny suroviny na marinádu, přidáme maso a necháme 20 minut rozležet.

Kukuřičky vaříme ve vodě 5 minut. Z hub slijeme vodu a procedíme ji. Houby důkladně vymačkáme a zbavíme třeňů, klobouky nakrájíme na plátky. Polovinu oleje rozehřejeme v předehřátém woku, přidáme maso, opékáme je 5 minut a odložíme.

Do woku dáme zbývající olej, opečeme v něm česnek a vyhodíme ho. Do woku dáme zázvor, lusky cukrového hrášku, bambusové výhonky a houby a opékáme je 3 minuty. Přilijeme sójovou ovou omáčku, víno, vývar a vodu, ve které se máčely houby, a vaříme 2-3 minuty. Kukuřičný škrob rozmícháme ve vodě, přidáme do omáčky a mícháme do zhoustnutí. Do woku dáme maso a kukuřičky, osolíme, opepříme a prohřejeme. Vmícháme mrkev, ozdobíme jarními cibulkami a podáváme.

Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vepřové maso na čínský způsob

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.