reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřové maso na česneku v parním hrnci

Skvělá chuť vepřového masa z parního hrnce vám nesmí uniknout.


  • 2,9

    81×

    2,8 81
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vepřové maso potřeme prolisovaným česnekem, opepříme, okořeníme majoránkou, posolíme a pokapeme worcestrovou a sojovou omáčkou. Vzhledem k tomu, že se během vaření v páře maso „potí“ a sůl vylučuje, solíme trošku více, než jsme zvyklí.

Do parní nádoby dáme maximální množství vody (až po rysku) a na první patro parního hrnce položíme okořeněné maso. Druhé patro zaplníme osolenými, na tenké plátky nakrájenými brambory. Zapneme časovač na 20 minut a po dokončení programu přidáme osolenou mraženou zeleninu. Nastavíme dalších 20 minut a po dokončení programu necháme ještě 15 minut. Pokud je maso slabších plátku, tento čas postačí. Jinak nutno zapnout ještě na dalších 15 min.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřové maso na česneku v parním hrnci

    Celkový počet komentářů: 5
    • konrade
      konrade

      Já teda vařím v parním hrnci brambory (na větší kostky) 20 min. a jsou úplně akorát. K nim přidávám hned mrkev taky asi dvoucentimetrová kolečka (z páry je fakt suprová), brokolici přidávám tak na 10 min.

      Vepřové maso jsem ještě nezkoušela, tak díky za tip ;). Dělám ryby, zeleninku a nejvíc se u nás osvědčili kuřecí roládičky na sto způsobů :D :D.

      A propos: nevíte někdo o nějakých stránkách s dalšími recepty z parního hrnce?

      01.06.2016 10:26:40

    • Žulvísek
      Žulvísek

      Komentář k receptu Vepřové maso na česneku v parním hrnci

      Děkuji za tip.Dělala jsem vepřový plátek a kuřecí stehení řízek.Ten byl tedy naprosto mňamózní.Chutnal mnohem lépe než z vepřového

      06.06.2015 12:08:38

    • demolíice
      demolíice

      povedlo se to - musím pochválit.

      13.04.2013 13:22:30


    • Le Diable
      Le Diable

      A jaký máš parní hrnec?

      Kolik má watů a jakou má značku?

      12.01.2010 15:49:16

    • nedka
      nedka

      Skvělá chuť

      Opravdu skvělá chuť, masíčko i brambory jsou úplně jiné, než vařené normálně. Skusila jsem tento recept také pozměnit. Místo vepřového kančí a ze všech doporučených přísad jsem udělala marinádu s černým pivem, čerstvými paprikami a masíčko nechala dvě hoďky marinovat. Vůně se linula po celém domě a chuť, no prostě nenapodobitelná.

      08.01.2009 15:05:40

    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Vepřové maso na česneku v parním hrnci

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.