reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřové ledvinky na slanině

Jídlo poněkud náročnější na přípravu, ale máte-li rádi vnitřnosti, neodoláte.


  • 3,6

    92×

    3,5 92
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vepřové ledvinky pečlivě očistíme, zbavíme žláz a důkladně opláchneme studenou vodou. Pak je namočíme do mléka. Odmočené ledvinky nakrájíme na kousky.

Špek nakrájíme na kostičky a na pánvi jej rozpustíme. Přidáme ledvinky zbavené zápachu a orestujeme. Okořeníme kmínem, pepřem, podlijeme vodou a dusíme doměkka.

Ve vývaru si rozpustíme mouku a vše přilijeme k měkkým ledvinkám. Osolíme, případně dokořeníme podle chuti a povaříme.

Vepřové ledvinky na slanině servírujeme s rýží.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřové ledvinky na slanině

    Celkový počet komentářů: 17
    • Eva
      Eva

      ledvinky po uhersku

      zrovna dnes dělám na oběd, včera vyčištěné, přes noc namočené v mléce, ráno 5x propláchnuté ve studené vodě a dočištěny,na cibulce s trochou papriky a mletého kmínu a nic nesmrdí a je to mňam s jasmínovou rýží

      03.11.2018 11:34:34

    • Pavel
      Pavel

      Recept našich babiček

      To je recept jak to dělali naše babičky, mladí to chtějí šup, šup!

      01.03.2018 09:09:52

    • jaroslavhatak
      jaroslavhatak

      vepřove ledvinky

      NO NA POSLEDY JSEM UŽ MEMEL LEDVINKY DLOUHO TO JEŠTĚ DĚLALA byvala JA to zkusim to mačeni podle těch pryspevkú kdyz tak to poleti ven JAOSLAV

      01.04.2016 21:51:45


    • Ivan
      Ivan

      Postup při přípravě

      1) Zmražené ledvinky nakrájím příčně na plátky cca 1 cm. Plátky pak dále rozříznu podélně napůl nebo naříznu tak , že vznikne podkovička. Pak pohodlně vyříznu ty nevoňavé části. Důležité je řezat zmražené ledvinky, pak to jde dobře!!!

      2) Vzniklé nudličky nebo podkovičky pak několikrát opakovaně máchám a důkladně ždímám ve studené vodě. Teplá voda špatně rozpouští krev a vařící ji ještě srazí společně se zbytky moči. Obvykle to dělám ve velkém cedníku a umyvadle tak dlouho, až je voda (kterou samozřejmě měním) bez růžového zabarvení(téměř). Původně jsem používal namočení do mléka, ale to jsem opustil, jednak vzhledem k ceně a hlavně proto, že byly ledvinky vždy trochu cítit.

      3) Vyprané a osušené ledvinky krátce osmahnu na horkém oleji, který následovně vyhodím!!! Právě tento olej bývá často zdrojem nepříjemného zápachu a pachuti při přípravě ledvinek. Ledvinky nechám odkapat event. znovu osuším od oleje.

      Další úpravy již záleží na Vás, já je dělám obvykle na uherský způsob se smetanou a s rýží nebo s noky.

      Ledvinky není nutno dále smažit, vařit a dusit a přidávají se vždy až nakonec. Samozřejmě krátké povaření nebo podušení nevadí.

      01.06.2015 11:19:47

    • Miroslav
      Miroslav

      Vaření, ledvinky

      Je mně smutno jak vaříte ledvinky.Ledvinky vepřové jsou něco jako zabijačka a to znamená, že každý díl voni jinak a to záleží na tom jak se co udělá, ato jsou ty ledvinky.... Komu smrdí at je nedělá když to neumí, je to delikates ,recept klidnědodám

      26.01.2015 05:29:43

    • Radka
      Radka

      Tak za mě - ledvinky už nikdy více :( . Když jsem je vyndala, tak nebylo cítit nic, jakmile jsem začala čistit, tak to bylo cítit jako z veřejných WC v metru ....ale utěšovala jsem se, že to pak bude dobrý ... Takže jsem je naložila do mléka, pak jsem X-krát proplachovala vařící i studenou vodou ... ale všechno marný ... i při restování a bohužel i potom na talíři (i přes koření), stále dominuje močové aroma :(
      Vůbec jsem to nepozřela, takže pokud dostaneme příště chuť na vnitřnosti , zůstanu raději u jater :)

      13.10.2013 13:43:32

    • locika
      locika

      vepr.ledvinky

      fuj.uz nikdy si ledvinky vepr.ledvinky nekkoupim.

      25.04.2012 21:19:54

    • janatka
      janatka

      Už jsem dělala ledvinky několikrát,ale vždy jsme je potom vyhodily,protože to zapáchalo.Když jsem je koupila v obchodě vůbec nebyly cítit a ani potom co jsem je očistila a nechala namočené v mléce a ani když jsem je začala restovat.Za nějakou dobu už byl cítit pach.Od té doby je nedělám.

      12.01.2008 18:15:51

      • JJ
        JJ

        Já ledvinky občas dělám a neřekla bych, že by byly cítit. Nechávám je namočené přes noc v mléce a pak je zásadně upravuji odkryté bez pokličky. Je pravda, že když se dělají, trochu to cítit je, dýl to trvá, ale potom už si na nich pochutnáváme.

        09.04.2008 12:43:37

      • pajda
        pajda

        Re: ....k čištění

        Ledvinky patří k našim nejoblíbenějším jídlům. Pokud jde o čištění, je nutné je rozkrojit napůl a dobře si je prohlédnout - všechno, co je bílé, musí pryč a tmavě červené části také. Máčení v mléce má jednu obrovskou výhodu: to, co se při prvním čištění neodkrojí, v mléce zbělá. Ledvinky se tak dají perfektně dočistit...jinak je dělávám na prudko, nedusím je, je škoda je připravit o chuť. Orestování celých ledvinek, jenom očištěných a případně naříznutých "do hřebínku" trvá cca 4 minuty po každé straně. K nim přidávám hřebínek ze slaniny, čerstvý pepř a trošku smetany do výpeku.

        23.06.2012 13:59:39

    Nalezeno receptů: 17
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Vepřové ledvinky na slanině

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.