Recept na tenké vepřové řízečky s parmazánem a chia semínky, které podáváme jako teplou chuťovku při oslavách.
600 g | vepřová pečeně bez kosti |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř | |
trojobal | |
3 ks | vejce |
strouhanka | |
3 lžíce | parmazán |
hladká mouka | |
1 lžička | chia semínka |
podle potřeby | |
sádlo |
Vepřovou pečínku očistíme a nakrájíme na plátky silné asi 1/2 cm. Maso osolíme, opepříme a naklepeme. Lžičku chia semínek necháme nabobtnat ve 2 lžících vody a poté je v míse rozšleháme s vejci a strouhaným parmazánem dohladka. Vepřové plátky obalíme v mouce, vajíčkové směsi a strouhance. Řízečky usmažíme na sádle z obou stran dozlatova a necháme na ubrousku osušit. Smažené křupavé řízečky se sýrem a chia semínky můžeme podávat jako teplou chuťovku s čerstvou nebo nakládanou zeleninou a pečivem, vepřové řízečky je možné podávat také jako hlavní chod s bramborovým pyré.
Ty nejlepší smažené řízky nejen na neděli
Smažený řízek, to je oblíbená česká klasika, bez níž si málokdo umí představit nedělní oběd. Dá se připravit na mnoho způsobů a my pro vás vybrali 6 receptů s výborným hodnocením.
Silvestrovské pohoštění: Domácí pomazánky, chlebíčky a luxusní tatarák
Oslavy příchodu nového roku se neobejdou bez slavnostního pohoštění v podobě dobrého jídla a pití. Na silvestrovské oslavě nesmí chybět typické občerstvení v podobě různých chlebíčků a jednohubek s domácími pomazánkami, uzeninami a sýry. Nic nezkazíme ani sýrovými tyčinkami, slanými dobrotami z listového těsta či domácím tatarákem. A nesmíme zapomenout ani na prověřené tipy, jakými pokrmy zahnat kocovinu.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena