Vepřové kousky s fazolkami na thajském kari

45 min | hlavní chod | 4 porce | thajská kuchyně | recept zobrazen: 6471x
Vepřové kousky s fazolkami a jemně pikantní omáčkou. Recept na thajský způsob.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na hranolky. Fazolové lusky očistíme a povaříme v osolené vodě asi 5 minut. Pak je slijeme a ihned vložíme do ledové vody, aby neztratily svoji barvu. Limetku omyjeme, osušíme a kůru nastrouháme. Okapané bambusové výhonky pokrájíme. Zázvor oloupeme a nastrouháme. Podle návodu na obalu si připravíme široké rýžové nudle.

Na rozpáleném oleji krátce orestujeme červenou kari pastu s nastrouhaným zázvorem. Pak přidáme maso, které zprudka za stálého míchání opečeme a podlijeme vývarem. Teplotu zmírníme a vše podusíme doměkka. K měkkému masu přidáme rybí omáčku, cukr, kokosové mléko, bambusové výhonky, limetkovou kůru a okapané fazolové lusky. Za stálého míchání povaříme 3 - 5 minut a podle potřeby dochutíme solí a čerstvými bylinkami.

Vepřové kousky se zelenými fazolkami na thajském kari podáváme s rýžovými nudlemi.

Jarka-P autor receptu:

Vepřové kousky s fazolkami na thajském kari

Počet přidaných receptů: 1724

Ingredience

na porce
4,5
skvělý recept
25 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vepřové kousky s fazolkami na thajském kari

Přidat příspěvek k receptu Vepřové kousky s fazolkami na thajském kari
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept