Nejprve si připravíme - naložíme maso. Do misky si vymačkáme šťávu ze 2 pomerančů (stačí vymačkat ručně, klidně i s trochou dužiny). Přidáme 1-2 lžíce medu, osolíme, opepříme, přidáme bylinky (provensálské, rozmarýnu, dle chuti - já dala i špetku adžiky a špetku bazalky - neměla jsem samotnou rozmarýnu, tak jsem zaměnila provensálským kořením). Přidáme 1 lžíci oleje, 1-2 lžíce horké vody (aby se lépe rozpustil med). Rozmícháme, vložíme maso a dáme na půl hodinky - hodinku do lednice.
Mezitím si vymažeme pekáček (já použila remosku). Nakrájíme si 2 velké cibule na menší kousky nebo plátky. Zbylé 3 pomeranče si oloupeme a nakrájíme na kolečka. Brambory buď oloupeme, nebo řádně očistíme a necháme se slupkou, nakrájíme je na kolečka, půlkolečka, měsíčky,... jak má každý rád, jen se snažíme, aby byly kousky přibližně stejně velké a tlusté, aby se dobře propekly.
Do vymazané formy (pekáče, remosky, zapékací misky) vsypeme polovinu nakrájené cibule a pokryjeme s ní dno. Na ní naskládáme brambory tak, abychom z nich vytvořili jednu souvislou vrstvu. Brambory posypeme kořením na americké brambory. Na to poklademe plátky pomerančů. Opět do jedné souvislé vrstvy. Vyjmeme maso z lednice a poskládáme ho na pomeranče.
Okolo masa poskládáme zbylé brambory, které pouze posolíme a pokmínujeme. Na maso vyskládáme zbylé pomerance. Celé opět zasypeme druhou polovinou nakrájené cibule. Nálev, ve kterém bylo maso naloženo, necháme na podlévání.
Pečeme do měkka. Slijeme výpek - šťávu, do kastrůlku a přidáme kostku Masox - šťáva pod maso. Povaříme, dle potřeby přidáme cukr, sůl, pepř a zahustíme nebo naředíme.
Podáváme ozdobené plátkem čerstvého pomeranče a lístečky bazalky.