reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřové kotletky na pomerančích s brambory

Vynikající vepřové kotletky na pomerančích se zapečenými brambory.


  • 3,4

    3,4 5
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 169 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Postup přípravy

Nejprve si připravíme - naložíme maso. Do misky si vymačkáme šťávu ze 2 pomerančů (stačí vymačkat ručně, klidně i s trochou dužiny). Přidáme 1-2 lžíce medu, osolíme, opepříme, přidáme bylinky (provensálské, rozmarýnu, dle chuti - já dala i špetku adžiky a špetku bazalky - neměla jsem samotnou rozmarýnu, tak jsem zaměnila provensálským kořením). Přidáme 1 lžíci oleje, 1-2 lžíce horké vody (aby se lépe rozpustil med). Rozmícháme, vložíme maso a dáme na půl hodinky - hodinku do lednice.

Mezitím si vymažeme pekáček (já použila remosku). Nakrájíme si 2 velké cibule na menší kousky nebo plátky. Zbylé 3 pomeranče si oloupeme a nakrájíme na kolečka. Brambory buď oloupeme, nebo řádně očistíme a necháme se slupkou, nakrájíme je na kolečka, půlkolečka, měsíčky,... jak má každý rád, jen se snažíme, aby byly kousky přibližně stejně velké a tlusté, aby se dobře propekly.

Do vymazané formy (pekáče, remosky, zapékací misky) vsypeme polovinu nakrájené cibule a pokryjeme s ní dno. Na ní naskládáme brambory tak, abychom z nich vytvořili jednu souvislou vrstvu. Brambory posypeme kořením na americké brambory. Na to poklademe plátky pomerančů. Opět do jedné souvislé vrstvy. Vyjmeme maso z lednice a poskládáme ho na pomeranče.

Okolo masa poskládáme zbylé brambory, které pouze posolíme a pokmínujeme. Na maso vyskládáme zbylé pomerance. Celé opět zasypeme druhou polovinou nakrájené cibule. Nálev, ve kterém bylo maso naloženo, necháme na podlévání.

Pečeme do měkka. Slijeme výpek - šťávu, do kastrůlku a přidáme kostku Masox - šťáva pod maso. Povaříme, dle potřeby přidáme cukr, sůl, pepř a zahustíme nebo naředíme.

Podáváme ozdobené plátkem čerstvého pomeranče a lístečky bazalky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřové kotletky na pomerančích s brambory

    Celkový počet komentářů: 1

    • Martin
      Martin

      Komentář k receptu Vepřové kotletky na pomerančích s brambory

      Chce se mi ZVRACET!
      Odporné jídlo, odpodrný styling...
      Vypadá to jak šlichta pro prasata.

      17.08.2014 17:11:19


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Vepřové kotletky na pomerančích s brambory

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.