reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřové kostky v žampionové omáčce

Vepřové maso je velmi vhodné kombinovat s houbami. Pokud k němu podáte rýži, máte úspěch dobrého oběda zaručen.


  • 3,1

    136×

    3 136
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 649 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Luštěninové saláty: Jak na zdravý oběd, který opravdu chutná

17. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 650 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 725 hodnocení

Recept na kuřecí nudličky v kokosové omáčce krok za krokem

16. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 130 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 184 hodnocení

Videorecept: Vyzkoušejte masopustní smažené koblihy ze sladkých brambor

15. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 717 hodnocení

Zamilovaná valentýnská psaníčka krok za krokem

14. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 600 hodnocení

Luštěninové fusilli se špenátem a parmazánem krok za krokem

13. 2. 2020

Postup přípravy

Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno.

Na oleji orestujeme cibuli. Vsypeme maso, osolíme, přidáme mletý kmín a pepř a zalijeme vývarem. Dusíme, dokud není maso měkké. Pak přidáme pokrájené žampiony, zahustíme škrobovou moučkou a krátce povaříme.

Omáčku podáváme s vařenou rýží.

Vepřové kostky v žampionové omáčce zdobíme sekaným pórkem, který dodá omáčce pikantní chuť.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřové kostky v žampionové omáčce

    Celkový počet komentářů: 5
    • Renata Azora Králová
      Renata Azora Králová

      jen na zahuštění jsem použila hladkou mouku a dochutila jsem bazalkou

      01.04.2015 10:41:22

    • Eva
      Eva

      Komentář k receptu Vepřové kostky v žampionové omáčce

      fúj, vypadá to pěkně vyblitě, blitky na talíři. Bléééé

      14.03.2014 20:18:55

    • hanzik
      hanzik

      škrob?Příště ne

      jen se mi nezdá moc šťastnej způsob zahuštění,tím škrobem to příště už fakt neudělám-jinak supr

      13.04.2007 10:46:09


    • Jana
      Jana

      Také vařím něco podobného, jen ještě přidávám do základu trochu mleté papriky . Žampiony smahnu se slaninkou na pánvi, trochu přisolím, případně okořením tím, co je zrovna po ruce a trochu podusím a přimíchám ve finále k masu. Většinou co jídlo, tak originál, takže když to chce rodína zopakovat, pokaždé je z toho něco jiného, jen základ je stejný. Nezahušťuji solamylem, ale moukou, takže pak se to musí ještě chvilku povařit. Ale to je jedno, výsledek je stejný.

      19.03.2007 10:17:23


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Vepřové kostky v žampionové omáčce

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.