Vepřové kostky v okurkové omáčce

1 hod | hlavní chod | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 443x
Skvělé vepřové kostky v omáčce na znojemský způsob. Vyzkoušejte tento recept a pochutnejte si s celou rodinou na výborném obědě.
Komentáře receptu 3


Postup přípravy receptu

Vepřové maso nakrájíme na kostky, silně opepříme, okmínujeme a přiměřeně osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme.

Cibuli orestujeme na vepřovém sádle dozlatova a poté přidáme vepřové kostky, které zprudka osmahneme ze všech stran, podlijeme vývarem, přidáme hořčici, třený česnek, zakápneme pivem, promícháme a dusíme na mírném ohni za občasného míchání a podlévání vývarem.

Mezitím si uvaříme vejce natvrdo a nasekáme je nadrobno, stejně jako sterilované okurky. Uzeninu nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi.

Po 40 minutách zalijeme maso vývarem, přidáme vejce, okurky, uzeninu a okořeníme majoránkou. Okurkovou omáčku zahustíme jíškou, přivedeme k varu a důkladně provaříme cca 10 minut. Pokud je potřeba, dosolíme a dokořeníme.

Vepřové kostky v okurkové omáčce podáváme s rýží, knedlíky, ale jako příloha se hodí i těstoviny či brambory.

Richard Novák autor receptu:

Vepřové kostky v okurkové omáčce

Počet přidaných receptů: 105

Ingredience

na porcí
4,4
skvělý recept
20 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vepřové kostky v okurkové omáčce

Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Vepřové kostky v okurkové omáčce
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept