reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřové kostky v okurkové omáčce

Skvělé vepřové kostky v omáčce na znojemský způsob. Vyzkoušejte tento recept a pochutnejte si s celou rodinou na výborném obědě.


Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme na kostky, silně opepříme, okmínujeme a přiměřeně osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme.

Cibuli orestujeme na vepřovém sádle dozlatova a poté přidáme vepřové kostky, které zprudka osmahneme ze všech stran, podlijeme vývarem, přidáme hořčici, třený česnek, zakápneme pivem, promícháme a dusíme na mírném ohni za občasného míchání a podlévání vývarem.

Mezitím si uvaříme vejce natvrdo a nasekáme je nadrobno, stejně jako sterilované okurky. Uzeninu nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi.

Po 40 minutách zalijeme maso vývarem, přidáme vejce, okurky, uzeninu a okořeníme majoránkou. Okurkovou omáčku zahustíme jíškou, přivedeme k varu a důkladně provaříme cca 10 minut. Pokud je potřeba, dosolíme a dokořeníme.

Vepřové kostky v okurkové omáčce podáváme s rýží, knedlíky, ale jako příloha se hodí i těstoviny či brambory.

reklama

Podobné recepty

Komentáře k receptu Vepřové kostky v okurkové omáčce

Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3

Přidat příspěvek k receptu Vepřové kostky v okurkové omáčce