reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřové kostky s dušeným hlávkovým zelím a karlovarským knedlíkem

Recept na chutný oběd z vepřového masa s dušeným zelím a karlovarským knedlíkem.


  • 1,3

    87×

    1,2 87
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Vepřovou plec nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Maso dáme orestovat na cibuli osmaženou dotmava, osolíme, opepříme, podlijeme a dusíme doměkka.

Bílé hlávkové zelí nakrájíme na nudličky, zalijeme vodou, mírně osolíme, přidáme kmín a dusíme do poloměkka. Pak zelí scedíme a přidáme orestovanou cibuli dozlatova a dále dusíme zelí doměkka. Za stálého míchání ochutíme solí, pepřem, cukrem a octem.

4 starší rohlíky nakrájíme na kostičky. Přidáme polohrubou mouku, sůl, žloutek a sníh z jednoho vejce a půl lžičky nasekané petrželky. Takto vypracovanou hmotu vytvarujeme do potravinové folie do válečku, konce stáhneme motouzem a vložíme do vařící vody a vaříme asi 30 minut.

Mezitím vyjmeme měkké maso a šťávu zlehka zahustíme hladkou moukou, necháme provařit a scedíme. Uvařený knedlík zbavíme folie a nití, nakrájíme na centimetrové kolečka. Knedlíky klademe na talíře, přidáme dušené zelí, vepřové kostky a podlijeme šťávou.

Vepřové kostky s dušeným hlávkovým zelím a karlovarským knedlíkem podáváme jako chutný a vydatný hlavní chod.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vepřové kostky s dušeným hlávkovým zelím a karlovarským knedlíkem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.