Vepřové kostky s česnekem

1 h 30 min | omáčka | 2 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 1930x
Kostky vepřového masa s dobrou omáčkou. Recept na vydatný hlavní chod.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Vepřové maso nakrájíme na kostky, lehce osolíme a opepříme.

Cibuli orestujeme na oleji do hněda a přidáme vepřové kostky. Maso necháme zatáhnout a zasypeme lžičkou drceného kmínu. Potom maso zalijeme vodou, přidáme kostku bujonu a vaříme asi 75 minut do změknutí masa. Následně zasypeme asi 2 lžícemi tmavé jíšky a přidáme prolisovaný česnek. Pokud máme český česnek, dáme raději méně a ochutnáme. Omáčku provaříme a podáváme.

Vepřové kostky s česnekem se hodí k bramborovým knedlíkům, rýži, bramborům nebo prostě jen k chlebu a pivu.

mejdylko autor receptu:

Vepřové kostky s česnekem

Počet přidaných receptů: 7

Ingredience

na porce
5
skvělý recept
4 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vepřové kostky s česnekem

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Vepřové kostky s česnekem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.




přidat nový recept