Recept na výborná ochucená vepřová dušená kolínka, která dopékáme na grilu.
1 ks | cibule |
2 ks | bobkový list |
4 kuličky | nové koření |
10 kuliček | celý černý pepř |
2 ks | přední vepřové koleno |
marináda | |
---|---|
8 stroužků | česnek |
1 lžíce | hořčice plnotučná |
2 lžíce | sójová omáčka |
1 ks | červená cibule |
na potření | |
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
podle potřeby | |
sádlo | |
masový vývar |
Vepřová kolena očistíme a kůži nařežeme na mřížku. Ve větším hrnci rozpustíme sádlo, na kterém zprudka kolena opečeme ze všech stran dorůžova. Potom je zalijeme masovým vývarem a přidáme celou cibuli, bobkový list, nové koření, celý pepř a sůl. Zakryté zvolna dusíme přibližně 1 - 1,5 hodiny téměř doměkka. Měkké koleno vyjmeme z vývaru a necháme okapat. Červenou cibuli a česnek usekáme nahrubo a spolu s olejem, hořčicí a sójovou omáčkou rozmixujeme dohladka. Touto směsí celá kolena potřeme a necháme v chladu přes noc odležet. Marinovaná kolena jednotlivě zabalíme do olejem potřeného alobalu a na rozpáleném grilu pečeme za občasného obracení přibližně 20 minut z každé strany. Upečená kolena vyjmeme z alobalu a podle potřeby ještě dopečeme do zlatové barvy. Pečená vepřová kolena na grilu podáváme s křenovou nebo hořčicovou omáčkou a pečivem.
Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu
Slunečné počasí a rozpálený gril - kombinace, která si žádá perfektní recepty na domácí sváteční grilovačku.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena