reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřové koleno pečené v remosce

Recept na vepřové koleno z kýty. Koleno rozsekneme napůl a pečeme ve velké remosce, která má příkon z obou stran. Oblíbená pochoutka především pro pány.


  • 4,6

    72×

    4,5 72
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Rozseknuté vepřové koleno z kýty očistíme, řádně omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Připravíme směs na potírání masa: Žloutek utřeme s olejem, paprikou, worcestrem a medem.

V hlubší pánvi rozpálíme olej, na kterém koleno ze všech stran opékáme dozlatova. Opečené koleno vložíme do remosky. Na výpeku orestujeme cibuli a česnek, podlijeme trochou vody. Necháme přejít varem a vše vlijeme na koleno v remosce.

Pečeme za občasného obracení a polévání vlastní šťávou doměkka.
Před dokončením potíráme vepřové koleno připravenou žloutkovou směsí, která dodá masu zlatavě hnědou barvu.

Vepřové koleno pečené v remosce servírujeme na prkénku. Podáváme s chlebem. K dochucení můžeme přidat křen, hořčici, nakládané cibulky, feferonky, apod. podle vlastní chuti. Vhodným nápojem k vepřovému kolenu je samozřejmě pivo.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřové koleno pečené v remosce

    Celkový počet komentářů: 1

    • Jan Kabíček
      Jan Kabíček

      Komentář k receptu Vepřové koleno pečené v remosce

      Prosím o přejmenování - remoska, co má příon z obou stran - není remoska.

      14.09.2014 09:47:16

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Vepřové koleno pečené v remosce

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.