reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

4. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Vepřové koleno pečené v remosce

Vepřové koleno pečené v remosce

Recept na vepřové koleno z kýty. Koleno rozsekneme napůl a pečeme ve velké remosce, která má příkon z obou stran. Oblíbená pochoutka především pro pány.


  • 4,6

    73×

    4,5 73
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí pečené čaje

24. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Už se to blíží! Co uvařit na svatého Martina?

24. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Inspirace na víkend: Recept na italské tiramisu krok za krokem

24. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Halloweenská párty ve stylu: Dokonalý dýňový dort krok za krokem

24. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Budete je milovat! TOP 5 receptů na dýňové koláče nejen na víkend

23. 10. 2020

Postup přípravy

Rozseknuté vepřové koleno z kýty očistíme, řádně omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Připravíme směs na potírání masa: Žloutek utřeme s olejem, paprikou, worcestrem a medem.

V hlubší pánvi rozpálíme olej, na kterém koleno ze všech stran opékáme dozlatova. Opečené koleno vložíme do remosky. Na výpeku orestujeme cibuli a česnek, podlijeme trochou vody. Necháme přejít varem a vše vlijeme na koleno v remosce.

Pečeme za občasného obracení a polévání vlastní šťávou doměkka.
Před dokončením potíráme vepřové koleno připravenou žloutkovou směsí, která dodá masu zlatavě hnědou barvu.

Vepřové koleno pečené v remosce servírujeme na prkénku. Podáváme s chlebem. K dochucení můžeme přidat křen, hořčici, nakládané cibulky, feferonky, apod. podle vlastní chuti. Vhodným nápojem k vepřovému kolenu je samozřejmě pivo.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřové koleno pečené v remosce

    Celkový počet komentářů: 1

    • Jan Kabíček
      Jan Kabíček

      Komentář k receptu Vepřové koleno pečené v remosce

      Prosím o přejmenování - remoska, co má příon z obou stran - není remoska.

      14.09.2014 09:47:16


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Vepřové koleno pečené v remosce

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.