reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřové kari na houbách

Jednoduchý recept na skvělé jídlo pro milovníky thajské kuchyně. U tohoto jídla je důležitá kvalita surovin, zejména masa. Pamatujme, že dostaneme pouze to, co do jídla vložíme.


  • 3,7

    3,6 3
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 653 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 651 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 728 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 132 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Luštěninové rigatoni se sušenými rajčaty a uzeným tofu krok za krokem

20. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 719 hodnocení

Recept na kuřecí stehna s houbami krok za krokem

19. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 601 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Postup přípravy

Vybereme dobrou a masitou vepřovou krkovici, kterou zbavíme blan a příliš tučných částí a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Žampiony nebo jiné houby očistíme a nakrájíme na plátky. Ideální jsou ovšem hřiby nebo jiné lesní houby, mohou být i sušené.

Nakrájenou cibuli a česnek podusíme, přidáme pepř, mleté chilli, kari pastu a kurkumu. Dále přidáme nakrájenou vepřovou krkovici a houby. Vepřové maso necháme zatáhnout za stálého míchání, až pustí šťávu.

Poté podlijeme vodou, aby bylo maso zakryto a dusíme za občasného míchání, až je maso téměř hotové. Obvykle to trvá hodinu. Postupně doladíme chuť přidáním sojové omáčky a ústřicové omáčky.

Po hodině až 70 minutách pomalého vaření přidáme celou konzervu kokosového mléka nebo krému a necháme vařit ještě asi 15 minut. Jídlo mícháme a upravíme chuť dosolením nebo přidáním omáček.

Pro pikantnější chuť můžeme přidat několik centimetrů sardelové pasty nebo dvě sardelky z konzervy. Na závěr zaprášíme moukou, nebo zahustíme solamylem. Důležité je, aby vzniklo dostatečné množství hustší omáčky.

Vepřové kari na houbách podáváme s čerstvě uvařenou rýží. Jídlo lze připravit také v hrnci na pomalé vaření. Podušené maso pak vložíme večer se všemi ingrediencemi do pomalého hrnce, nastavíme teplotu kolem 80 °C a v klidu jdeme spát. Jídlo je ráno hotové.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vepřové kari na houbách

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.