Vepřové filé s kořeněnou kůrčičkou je lahodné jídlo, které kombinuje šťavnaté kousky vepřového masa s kořeněnou omáčkou a zeleninou. Nakonec se maso nakrájí na porce, servíruje se s omáčkou a ozdobí se čerstvými bylinkami. Toto jídlo je bohaté na chuť a ideální pro rodinné večeře nebo speciální příležitosti.
sůl | |
150 ml | vývar |
3 lžíce | máslo |
1 ks | cibule |
50 ml | smetana |
1 ks | citron |
300 g | mrkev |
1 lžička | koriandr |
1 lžíce | škrob |
1 lžička | jalovec |
mletý pepř | |
800 g | bílé zelí |
1 lžička | celý pepř |
500 g | vepřové filé |
Očistíme si zelí, omyjeme a nakrájíme na 3 cm široké proužky. Mrkev omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nasekáme.
Maso omyjeme a osušíme. Rozdrtíme si koření a maso v něm obalíme. Necháme chvilku uležet. Pak maso pečeme zhruba 15 minut na másle (2 lžíce). Pak maso osolíme, zabalíme do alobalu a necháme 5 minut odpočinout.
Omyjeme si citron, nastrouháme kůru a vymačkáme z něj šťávu. Na másle (1 lžíce) si orestujeme nasekanou cibuli. Přibližně 3 minutky, přidáme zelí a mrkev a dusíme dalších 5 minut. Směs osolíme a opepříme. Přilijeme vývar, předáme smetanu a přikryjeme. Necháme 10 minut povařit a pak zahustíme škrobem. Směs dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou a kůrou.
Maso nakrájíme na porce a na talříi upravíme se zeleninou. Ozdobíme čerstvými bylinkami.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena